Eveniment de diseminare in Danemarca

Grupul informal VIA-DK care a participat in cadrul proiectului Health and Smiles in perioada 10 – 19 August 2012 a fost divizat in doua mici grupuri odata ajunsi acasa, doi dintre participanti ramanand in Copenhaga si restul mergand in Horsens unde sunt studenti. Prin urmare au decis sa realizeze doua activitati de diseminare a rezultatelor proiectului pentru a transmite informatiile unui numar cat mai mare de tineri.

Cei doi tineri din Copenhaga au sustinut in data de 1 octombrie 2012 prezentari in fata a 60 de elevi din clasele a 7-a si a 8-a de la Katrinedals Skole din Copenhaga. Tinerilor cu varsta intre 13-15 ani li s-a facut o prezentare in engleza power point, atasata prezentului raport, prin care s-a urmarit familiarizarea cu sfaturile din ghid pentru o viata sanatoasa, precum si promovarea programului Tineret in Actiune si diseminarea proiectului Health and Smiles.

Grupul de 3 tineri din Horsens a decis sa se axeze pe studentii de la universitatea unde studiaza – VIA University College, unde sunt aproximativ 3000 de studenti, unii dintre ei fiind interesati de un stil de viata sanatos, formand astfel un grup tinta pentru diseminarea proiectului.

In data de 26 octombrie 2012 au avut loc o prezentari  in fata unui grup de aproximativ 80 de studenti. Activitatile au fost finalizate cu o sesiune de gimnastica condusa de unul dintre participantii la schimb care este antrenor de educatie fizica. Studentii au fost foarte interesati de proiect si de oportunitatile Programului Tineret in Actiune, dupa sesiune o parte dintre ei au cerut informatii suplimentare.